Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Притчи

Капаните на Егото

капан за его* Ако смятате, че е много „по-възвишено“ да ходите на работа с градския транспорт или карайки колело, но осъждате всеки, който кара колата си, вие сте в капан на Егото.

* Ако смятате, че е много „по-възвишено“ да спрете да гледате телевизия, защото тя покварява мозъка ви, но осъждате тези, които гледат телевизия, вие сте в капан на Егото.

* Ако смятате, че е много „по-възвишено“ да избягвате да четете клюкарски и новинарски списания и вестници, но осъждате тези, които ги четат, вие сте в капан на Егото.

* Ако смятате, че е много „по-възвишено“ да слушате класическа музика или успокояващи звуци от природата, но осъждате тези, които слушат модерна или поп музика, вие сте в капан на Егото.

* Ако смятате, че е много „по-възвишено“ да се занимавате с йога, да бъдете веган, да купувате органични продукти, лечебни кристали, да практикувате рейки, да медитирате, да носите хипарски или втора ръка дрехи, да живеете в ашрами или да четете духовни книги за просветление, но осъждате тези, които не се интересуват от такива неща, вие сте в капан на Егото.

Винаги бъдете нащрек за чувството на превъзходтсво. Самоувереното превъзходство е най-голямата улика, че сте в капан на Егото. Егото обича да се промъква през задната врата. Ще вземе една възвишена идея, например практикуване на йога, след което ще я преобърне в служба на собствените си цели, за да ви накара да почувствате превъзходство над останалите. Ще започнете да гледате снизходително на тези, които не изповядват вашия праведен, добродетелен „духовен“ път. Превъзходство, порицание и осъждане – това са капани на Егото.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*