Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Притчи

Гневът на съпругата

Мъж и жена били женени повече от 60години.Споделяле всичко.Нямали тайни един от друг освен една кутия за обувки, която жената държала в стаичката си.Тя била предупредила мъжа си никога да не пита за какво е тази кутия.
През всичките години съвместен живот мъжът изобщо не мислел за кутията, но ето че един ден жена му се разболяла тежко и спорде доктора нямала шанс да оздравее.
За да не отнесе любимата му жена тайната си в гроба, мъжът свалил кутията и я занесъл до леглото на съпругата си.Тя също смятала, че е време да му покаже какво има вътре.Когато я отворил,той видял в нея две плетени кукли и 95 хиляди долара.Попитал я какво значи това.
-Когато се оженихме-отговорила му жената,-баба ми каза, че тайната на щастливия брак е да не се караме.Посъветва ме,когато ти се ядосам, да си премълча и да оплета едн акукла.
Старецът се развълнувал и едва успял дя преглътне сълзите си.В кутията имало само две кукли.Значи тя му е била ядосана само два пъти през всичките години съвместен живот.Изпълнило го огромно щастие.
– Скъпа – попитал мъжът,-това обяснява куклите, но откъде са се взели всичките тези пари?
– О, това са парите, които спечелих от продажбата на куклите.

Из Скритият дар
101 притчи за истински ценното в живота
Джериес Авад

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*