Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Мумии с конски опашки изплашиха иманяри.

Иманяри се натъкнали на 130-годишни мумии, докато търсели археологически съкровища в Китай. Мъжете открили стари чували, в които вярвали, че има уникални артефакти. Когато ги отворили обаче, се изплашили до смърт, съобщава „Дейли мейл“.
Откритите тела били перфектно запазени – с непокътнати зъби и кожа, със зейнали усти и с прическа, актуална за времето, в което са живели – конска опашка в центъра на иначе обръсната глава. Тези прически били характерни за етническите групи по време на династия Цин.
Мъжете бръснели главите си на всеки 10 дни, сплитали останалата коса на плиткa и носили корони.
Прическата била задължителна за всеки от силния пол. Тези, които не се подчинявали на бръснарите, били обвинени в нелоялност и екзекутирани за предателство.
Иманярите може би ще успеят да избегнат смъртното наказание за разграбване на артефакти с хилядолетна история, но все пак ще им бъде поставена тежка присъда.
В Китай се използват все по-усъвършенствани методи за извършване на археологически набези.
Иманярите използват булдозери и динамит, за да достигнат до гробници, които често се намират дълбоко под земята и на изолирани места.
Експерти смятат, че девет от всеки 10 гробници в Китай са били осквернени.
След започването на икономическата реформа в Китай през 1980 година, грабежите от стари гробове са се превърнали в начин за бързо забогатяване за много хора в страната.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*