Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Дъбът на Ангел

В Южна Каролина вече 1500 години расте дъб, който се нарича Дъба на Ангел. Приблизителната му височина е 20 метра. Ствола му в диаметър е 2,7 метра, а най-дългият му клон е дълъг 27 метра. Намира се в отдалечената гориста местност на остров Джон.
Дъбът е получил своето название от фамилията на последните собственици на земята, върху която расте. През 1717г. тази земя е владял Авраам Уейт и дървото е принадлежало на семейството му в продължение на четири поколения. Според брачния договор между неговата правнучка Марта Уейт Такер и Юстус Ангел, дъбът останал да съществува под покровителството на новото семейство Ангел. В наше време Дъбът на Ангел е станал център на обществения парк. От 1991г. дървото и околния парк са собственост на град Чарлстън.
Клоните на дървото са толкова масивни, че някои от тях се опират на земята.
Дъбът е преживял много урагани, наводнения и земетресения. Бил е силно повреден от урагана през 1989г., но след това се е възстановил.
През пролетта и лятото в парка се провеждат творчески мероприятия, включващи „Вечери под Дъба на Ангел“. Тогава звучи музика, представят се театрални представления и се организират различни дейности.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*