Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Петнистото езеро.Близо до град Осойоос в Британска Колумбия

Петнистото езеро.Близо до град Осойоос (Osoyoos) в Британска Колумбия, Канада се намира езеро, носещо името Петнисто. За да разберете защо е наречено така просто ви е достатъчно да погледнете снимките по-долу. 
В действителност, това не е едно езеро, а много малки езерца с висока концентрация на множество различни минерали. Магнезиев, калциев и натриев сулфат са само част от елементите, чийто стойности в езерото са едни от най-високите в света. Освен тях, в малки дози се срещат сребро и титан. Именно на този богат минерален състав се дължи и цветовото му разнообразие през сезоните. Тъй като езерото е разположено в един от най-топлите региони на страната, където температурата през лятото достига до 38°С, по-голямата част от водата му тогава се изпарява, оставяйки след себе си всички минерали. Втвърдявайки се те образуват естествени „пътеки“ между отделните езерца, позволявайки на посетителите максимално да се доближат до тях. През останалото време то е сравнително пълно.Още от древни времена, индианците от долината Оскоган са считали Петнистото езеро за свещенно място, което има лечебна сила. Независимо дали страдат от навяхвания, инфекции, кожни заболявания или болки в тялото, според тях едно потапяне във водите му е достатъчно, за да се излекуват от всичко. Дори по време на война, племената са искали временно примирие, за да могат войните им да отидат до езерото, за да лекуват раните си. През Първата световна война, някои от минералите във водата са били използвани при производството на боеприпаси.
Този феномен привлича посетители от цял свят. Може да се види директно от магистралата, но ако искате по-близка среща трябва да се допитате до вожда на индианското племе, чиято собственост е. Езерото и околностите му всъщност са били притежание на фамилията Ърнест Смит за около 40 години. Един от представителите й искал да изгради СПА център на брега му, но постоянния натиск от страна на местните индианци предотвратили строителството и в крайна сметка убедили Смит да им продаде обратно езерото, за да го съхранят като свято за тях място.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*