Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Медуза е единственото безсмъртно живо същество

Медуза е единственото безсмъртно живо същество. Учени предполагат, че единственото безсмъртно живо същество е медузата Turritopsis nutricula. Този род медузи, чийто диаметър е едва 4-5 см, единствен от всички животни притежава възможността да се подмладява и регенерира. За разлика от останалите медузи, които умират след размножаването, Turritopsis имат способността да се връщат от фаза „възрастни“ във фаза „дете“. Теоретично този цикъл може да се превърне в безкрайност, което означава, че тези създания са потенциално безсмъртни.Turritopsis nutricula е открита в топлите тропически морета, но учените предполагат, че обитава и други региони.
Медузите и хидрите отдавна са в центъра на вниманието на биолози и генетици, които се надяват, че с помощта на тези организми ще разберат каква е тайната на процеса на стареенето.Теорията за безсмъртието на хидрите се е появила още през 19в. В края на 90-те години на миналия век експериметантално е доказано, че хидрите не умират заради старост.
Биолозите са, също така, добре запознати с „безсмъртните“ клетки, способни да се делят безкраен брой пъти при определени условия, обяви сайтът newsru.com, позовавайки се на британския ежедневник Таймс.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*