Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Полети в Космоса вредят на очите.

Дългият престой в Космоса води до патологии на мозъка и очите. Това установиха американски учени, които се усъмниха във възможността на човечеството да осъществява дълги полети в безтегловност, съобщи ИТАР-ТАСС.
Според тях след няколкомесечно пребиваване извън пределите на Земята у астронавтите се наблюдават потенциално сериозни аномалии в главния мозък.
Специалисти от НАСА изследвали с ядрено-магнитен резонанс 27 американски астронавти, които дълго пребивавали в Космоса. При всички тях била открита “тревожна последователност в деформацията на очните ябълки, на оптичния нерв и на мозъчния придатък – хипофизата”. Всички тези симптоми са характерни за заболявания, свързани с повишеното вътрешночерепно налягане.
“Въздействието на космическото пространство върху зрението може да се превърне в главната пречка пред човечеството в осъществяването на дълги космически одисеи”, заяви проф. Лари Крамер от Тексаския университет. На снимката:Холандският астронавт Андре Куперсон засне спиращо дъха полярно сияние между Австралия и Антарктида от борда на Международната космическа станция.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*