Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Най- големите измамници за всички времена

Най- големите измамници за всички времена.  Виктор Лустиг – Човекът, който продаде Айфеловата кула .Ако има пример, който следват най-големите измамници в света, то той се нарича Виктор Лустиг (Victor Lustig). Това е човекът, който продаде Айфеловата кула, и то два пъти и измами самия Ал Капоне.
Гениалния Лустиг е роден в Бохемия, днешна Чехия има дарба от Господ сладкодумие и умението да си служи добре с няколко езика. Използвал е 22 фалшиви имена из цяла Европа.Още като младеж той започва с измами по пасажерските кораби, като кръстосва между Париж и Ню Йорк. Първата му схема е за печатане на пари. Той показвал на „клиентите“ си малка кутия, за която твърдял, че може да напечата банкнота от 100 долара за шест часа. Клиентите купували машината за огромни суми, от порядъка на 30 000 долара. В следващите 12 часа машината щяла да „произведе“ две банкноти от по 100 долара. След това обаче, започва да пуска само хартия. Причината – Лустиг я зарежда с 2 банкноти и има 12 часа да офейка.Върхът в кариерата му на измамник била аферата от 1925 г. Лустиг прочел статия във вестника за това колко скъпа е поддръжката на Айфеловата кула и веднага измислил хитър план. Изпратил покани до шест търговци на метал от името на представител на правителството. Казал им, че кулата е прекалено скъпа за поддръжка и правителството е решило да я продаде. През 1925 г. това не е звучало толкова абсурдно, колкото днес, защото не е било ясно дали Айфеловата кула ще бъде в Париж за постоянно. Лустиг завел шестимата кандидати да „инспектират“ кулата с лимузина. По време на срещата той искал да установи кой от тях е най-доверчив. След огледа, търговците трябвало да напишат напишат офертите си и да ги дадат на Лустиг. Той обаче вече бил решил, коя ще е жертвата. В крайна сметка Лустиг заминал за Виена с куфар, пълен с пари, а измаменият търговец не подал официално оплакване в полицията от срам.
След няколко месеца, Лустиг се върнал в Париж и отново поканил за среща 6 търговци на метал. Този път бил разкрит преди да финализира сделката си, но успял да избяга от полицията.По-късно Лустиг убедил Ал Капоне да инвестира 40 000 долара в сделка с акции на фондовия пазар. Чехът държал парите 2 месеца в банков трезор, после ги върнал на гангстера и казал, че сделката е пропаднала. Ал Капоне се възхитил на честността на Лустиг и му дал 5 000 долара за награда. Това, всъщност била и целта на Лустиг.
През 1935 измамникът е арестуван в САЩ. Изпратен е в затвора Алкатраз, където умира от пневмония през 1947 г.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*