Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Коя поза за сън е най-полезна?

Вашата „любима“ поза за спане може да ви докара болки в гърба и врата, проблеми с корема, дори и преждевременни бръчки.Открийте най-добрите позиции за вашето тяло по време на сън и научете тези, които е добре да избягвате. Най-добрата поза е спане по гръб. То е полезно за предотвратяване на болките в гърба и врата, намалява бръчките и е полезна за запазване на формите на гърдите ви. Тази поза позволява на опорните ви точки (глава, врат, гръбначен стълб) да останат в неутрална позиция. Спането по гръб предполага липсата на допълнителни изкривявания на тялото.Освен това този начин на спане ви лишава от киселини, заради правилната позиция на вътрешните органи.Единственият недостатък е, че спането по гръб предполага хъркане.Следващата най-добра позиция е страничното спане. Предимствата са същите, както при спането по гръб, с тази разлика, че хъркането се намалява.
Това е и най-подходящият начин за спане при бременните жени.Специалистите препоръчват бъдещите майки да спят на лявата си страна, тъй като по този начин се подобрява кръвообръщението. Полезна за бременните е и още спането в поза „зародиш“ – с приближени към главата колена. При този „стил“ обаче няма да намалите болките в гърба и врата. Няма да се предпазите и от бръчките.Коя поза за сън е най-полезна?
Недостатъкът при тази поза е образуването на бръчки на едната страна на лицето ви. Другият лош аспект е за нарушаване формата на гърдите, които не остават толкова стегнати, както при спането по гръб.Най-неподходящата от всички пози е спането по корем. То напряга допълнително врата и гръбнака, сплесква бюста, а напрежението на възглавницата върху кожата води до образуване на бръчки.Единственото предимство е, че при тази поза хъркането е почти невъзможно.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*