Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Торта САХЕР

Един от най-известните Виенски кулинарни специалитети. Историята й започва през 1832 г. , когато Принц Матерних възложил на готвача си отговорната задача да да създаде специален десерт за няколко важни госта. Тъй, като главния готвач се разболял задачата се паднала на 16 годишния Франц Сахер – по това време втора година в кухнята на Матерних.Той завършил обучението си и по-късно отворил във Виена луксозен магазин за деликатеси и винарна.Първородният син на някогашния чирак усъвършенствал рецептата на баща си до сегашната си форма . През 1876 г. Едуарт Сахер открил хотел “ Сахер “ и оттогава до сега , тази торта се предлага там.
150 гр. шоколад
150 гр. чисто масло
6 яйца
200 гр. сметана
200 гр. захар
150 гр. брашно
3 с.л. сладко от кайсии
50 гр, какао
50 гр. кокосови стърготини
200 гр. пудра захар
Начин на приготвяне:
Шоколадът се разтапя на водна баня.
Маслото и захарта се разбиват заедно до получаване на еднородна смес, към която се добавят разбитите жълтъци, разтопения шоколад, пудрата захар и сметаната.
Брашното се пресява, добавя се към сместа лъжица по лъжица и се размесва добре.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Изспиват се внимателно до получаването на еднородна смес.Намазнява се тортена форма и се изсипва вътре тестото. Пече се близо час на 200 градуса.
Тортата се изважда и се оставя да изстине. След това се обръща внимателно, изравнява се и се намазва с предварително затопления мармалад от кайсии.Глазурата приготвяте от кокосовите стърготини и 1/2 ч.ч. пудра захар, които се загряват на водна баня с 3 с.л. вода.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*