Психолог във Варна , Изработка на персонални и фирмени уебсайтове


Open your mind » Любопитно

Езерото Morning Glory

В Национален парк Йелоустоун в САЩ се намира езерото Morning Glory. То не е просто красиво, то е уникално. Това е истинско чудо на природата, невероятно поразително до толкова, че ти е трудно да повярваш в реалното му съществуване.
Това е малко езеро дълбоко 2 200 метра, от което се издига пара. То променя цвета си от бледо тюркоазен до наситено виолетов и изведнъж става зелено.
Цялото това разноцветно великолепие се създава от бактерии, живеещи тук. За тях температурните условия са благоприятни за развитие.
Това не е всичко. Езерото периодически бушува, а понякога експлоадира като гейзер. Това се случва рядко и е резултат от сеизмична активност в близките райони.
Страстни туристи хвърлят тук монети. Това е довело до запушване на източника, вследствие на което температурата е паднала почти 100 градуса в дълбочините му и 50-65 градуса на повърхността. Променил се е и състава на бактериите, което е довело до промяна и на цветовете на езерото.
И все пак езеро Morning Glory радва гостите със своята красота и необикновеност, разнообразие от цветове и невероятни свойства. Странно, но езерото има чиста и прозрачна вода.
Периодически се правят опити да се очисти източника. Надявам се, че ще се възстановят предишните свойства на езерото.

Психолог от град Варна - www.rionamorgan.com , Снимки от България , Wallpapers for Your Desktop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*